Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω



Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του μοιάζει τελευταία η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που παρακολουθεί από κοντά τη ΔΗΜΑΡ, ενώ επιχειρεί να «φορμάρει» τα πολιτικά της αντανακλαστικά στις απαιτήσεις και αιτιάσεις των βουλευτών του κόμματος.
Η μακροσκελής και θολή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποδεικνύει τις ασκήσεις ισορροπίας στις οποίες επιδίδεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, όπως σχολιάζουν πικρόχολα πολιτικοί αναλυτές, η μόνη καθαρή θέση του Βενιζέλου στο προχτεσινό «διάγγελμά» του είναι το ξεπερασμένο και από τις αποφάσεις του τσιτάτο: «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».
Οι ρητορικές ατραποί όμως του γλωσσοπλάστη προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν για να καλύψουν την προφανή αδυναμία μιας ξεκάθαρης γραμμής που θα δίνει συνέπεια και συνέχεια στην πολιτική του κόμματος. Οι βουλευτές επιμένουν να είναι στα… κάγκελα, αφού, παρά την άποψη που διαρκώς διατυπώνει δημόσια ο πληθωρικός Βενιζέλος ότι είναι ο πιο δημοκρατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, νιώθουν ότι δεν μετέχουν σοβαρά στην όποια διαβούλευση κάνει το κόμμα εντός της κυβέρνησης, δεν θέτουν τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους σε τακτικές συνεδριάσεις και γενικώς καλούνται να επικυρώσουν αποφάσεις.
Αυτή η τακτική Βενιζέλου, που λέει με προτεταμένο το δάκτυλο προς τους βουλευτές του «εγώ που ξέρω θα σας πω τι πρέπει να γίνει», έχει εκνευρίσει πολλούς, αρκετοί εκ των οποίων μοιάζει να αναπολούν τον χαοτικό τρόπο λειτουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου