Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλύουν τα διυλιστήρια της Πορτογαλίας λόγω απεργιών



Βαρύ πλήγμα για τα κύρια διυλιστήρια της Πορτογαλίας αποτελούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει στη χώρα.
Συγκεκριμένα,  η λειτουργία των δύο κύριων διυλιστηρίων της χώρας, αυτού στη Σίνες, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας, και αυτού στο Ματοσίνχος, κοντά στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας στο βορρά, είχε σχεδόν διακοπεί λόγω της προβλεπόμενης τριήμερης απεργίας. "Η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνάει το 90%", δήλωσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την απεργία σε διαμαρτυρία για τον νέο κώδικα εργασίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Αυγούστου και αποσκοπεί στην χαλάρωση της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υιοθέτησε η Πορτογαλία με αντάλλαγμα το πακέτο βοήθειας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011.
Ο πετρελαϊκός όμιλος Galp ανακοίνωσε ότι "έλαβε μέτρα ώστε ο αντίκτυπος (από την απεργία) να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος και να μην διακοπεί η τροφοδοσία στη χώρα". Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λισαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις της χώρας σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, έχουν παραλύσει και τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω απεργίας των λιμενικών, με τα κρουαζιερόπλοια να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου