Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εφικτή η Πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως τα Τέλη Ιανουαρίου 2013, Λέει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ



Εφικτή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2013 θεωρεί την πώληση του Ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές.
«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό», τόνισε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Όσον αφορά τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε: «Αναμένουμε 4 ή 5 εταιρείες να φθάσουν στο τελικό στάδιο (του διαγωνισμού για την πώληση) και να καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος του Ιανουαρίου». Μάλιστα εκτιμά ότι η εν λόγω πώληση θα δώσει ώθηση για την άντληση εσόδων ύψους 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο για μία σειρά συμφωνιών για υποδομές που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και θα προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη. 
Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον στόχο όσον αφορά στην τιμή της συμφωνίας για την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου