Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Τρόικα θέλει κι άλλο αίμα λένε οι τρομαγμένοι εκπρόσωποι των κομμάτωνΤρόμαξαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση από την ενημέρωση που είχαν χθες το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών με την επιμονή της Τρόικα να απαιτεί μέτρα σίγουρης απόδοσης απορρίπτοντας τα ισοδύναμα που έχουν προτείνει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικα επιμένουν στο ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 έτη και δίνουν προθεσμία στην κυβέρνηση ως την Κυριακή για να κλείσει το πακέτο των μέτρων 11,8 δισ. ευρώ. Η Τρόικα απαιτεί τα 8 από τα 11,8 δισ. να προέρχονται από περικοπές μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε στην κυβέρνηση και δεν δέχεται τις εναλλακτικές προτάσεις των κομμάτων της κυβέρνησης για «ελάφρυνση» του πακέτου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος κόμματος, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν φτάνουν τα μέτρα, η Τρόικα θέλει και άλλο αίμα», ενώ άλλο στέλεχος κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, αρκέστηκε να πει λακωνικά ότι «είναι άγρια τα πράγματα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου