Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ιράν: Έκρηξη στις Γραμμές Ηλεκτροδότησης Πυρηνικού ΣταθμούΟι γραμμές ηλεκτροδότησης του υπόγειου πυρηνικού σταθμού στο Φορντό του Ιράν υπέστησαν ζημιές έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο, όπως δήλωσε σήμερα από τη Βιένη ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί.
«Στις 17 Αυγούστου 2012 οι γραμμές ηλεκτροδότησης από την πόλη Κομ προς το συγκρότημα του Φορντό κόπηκαν έπειτα από τη χρήση εκρηκτικών», δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), στην οποία παίρνουν μέρος 155 κράτη μέλη.
«Νωρίς το πρωί οι επιθεωρητές της υπηρεσίας είχαν ζητήσει να προχωρήσουν σε μια μη ανακοινωμένη επιθεώρηση. Η επίσκεψή τους συνδέεται με την έκρηξη;», διερωτήθηκε ο Νταβανί.
«Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στις γραμμές ηλεκτροδότησης του σταθμού στη Νατάνζ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο πυρηνικός σταθμός του Φορντό, που βρίσκεται κάτω από ένα βουνό, θεωρείται ως η μόνη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν που δεν κινδυνεύει από ένα στρατιωτικό πλήγμα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου