Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σχέδιo για εφεδρεία 45.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται πρώτοι στη λίστα. Συνεχίζεται και σήμερα η κυβερνητική διγλωσσία, σε συνέχεια της χθεσινής κόντρας Κουβέλη - Στουρνάρα


Picture 0 for Σχέδιo για εφεδρεία 45.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015
Φωτιές ανάβει στον κυβερνητικό συνασπισμό το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για την εργασιακή εφεδρεία και την έξοδο 70.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, το έκτακτο σχέδιο, που έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, περίπου 45.000 υπαλλήλων και τη μη ανανέωση περίπου 25.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου την προσεχή τριετία. Πρώτοι στη λίστα προς επιλογή για το καθεστώς της εφεδρείας φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση / συγχώνευση φορείς και οργανισμούς.
Τα όρια της αντοχή της κυβέρνησης δοκιμάζονται από χθες το απόγευμα, μετά την κατηγορηματική αντίθεσή του του Φώτη Κουβέλη και τις επιφυλάξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να επιτίθεται φραστικά στον υπουργό Οικονομικών για τις δηλώσεις περί εφεδρείας, την οποία ο κ. Στουρνάρας πάντως φέρεται να θεωρεί μονόδρομο, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση, καθώς, σήμερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε ότι δεν τάσσεται υπέρ της εφεδρείας και τόνισε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης. «Στον στενό δημόσιο τομέα δεν περισσεύει κόσμος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να υπάρχει πλεονάζων προσωπικό», είπε.
Στον αντίποδα, ο Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας την επίσημη κυβερνητική γραμμή, τόνισε ότι  «η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συζητηθεί», κάνοντας λόγο για δύσκολες αποφάσεις, αλλά και ανάγκη εξορθολογισμού στο Δημόσιο. 
ΠΗΓΗ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου