Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις για πιθανή μετοχοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου



 Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο μετοχοποίησης της ΑΗΚ, στο πλαίσιο των εισηγήσεων της Τρόικα, εκφράζει η συντεχνία των εργαζομένων στην Αρχή, ΕΠΟΠΑΗ, σε επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας προειδοποιώντας μάλιστα με δυναμικά μέτρα.
“Ως εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου θεωρούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ότι θα πλήξει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του τόπου και θα αποβεί σε βάρος του κράτους, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, των εργαζομένων και των καταναλωτών”, αναφέρει η συντεχνία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Εκφράζοντας “την έντονη αντίθεση μας στην ιδέα της μετοχοποιήσεως του Οργανισμού μας”, η συντεχνία σημειώνει ότι “έχουμε ισχυρές θέσεις και απόψεις, τις οποίες μπορούμε να τεκμηριώσουμε πλήρως σε σας, ανά πάσα στιγμή και είμαστε στη διάθεση σας”.
Η ΕΠΟΠΑΗ επισημαίνει ακόμη ότι τόσο το μέγεθος της αγοράς, όσο και οι σημερινές ιδιάζουσες συνθήκες στην παραγωγή ηλεκτρισμού, καθώς και το εθνικά αναπαλλοτρίωτο μέρος της ΑΗΚ (κατοχυρωμένο από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες) δεν επιτρέπουν, για το πραγματικά καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, έστω και να γίνονται τέτοιες σκέψεις.
“Τελειώνοντας εκφράζουμε την ελπίδα πως η αντίδραση του κράτους θα είναι η ενδεδειγμένη. Θέλουμε όμως να σας πληροφορήσουμε ότι σε μια πιθανόν αρνητική εξέλιξη, όπως είναι η μετοχοποίηση, η αντίδραση μας θα είναι δυναμική”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιείται και προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και στους Προέδρους και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου της Κύπρου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου