Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η Γαλλία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα της Συρίας



Ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας, Ριάντ Χισάαμπ  ο οποίος προσχώρησε στην αντιπολίτευση και κατέφυγε στην Ιρδανία δήλωσε ότι  η Γαλλία έχει αποφασίσει να στείλει στρατεύματα στην περιοχή.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουάν Ολάντ αποφάσισε να στείλει γαλλική ομάδα για ιατρικούς σκοπούς στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία καθώς και για επισιτιστικούς λόγους των προσφύγων που κατέφυγαν στην χώρα αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές ομάδες θα φθάσουν στο προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ στις 15 Αυγούστου στα σύνορα της Συρίας θα επισκεφθεί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius.
Επικρίνει ο Σαρκοζί τον Ολάντ
Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί φέρεται να επικρίνει το σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας λέγοντας: «Τουλάχιστον εγώ έκανα κάτι στη Λιβύη. Στη Συρία δεν γίνεται τίποτε».
Ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ωστόσο επέκρινε τη μορφή αυτής της κριτικής από τον πρώην πρόεδρο, που ωθεί τον Holland να δραστηριοποιηθεί  στρατιωτικά στην περιοχή.
Επιπρόσθετα όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι των Ηλυσίων  η Γαλλία θα στείλει για πρώτη φορά στρατό στα σύνορα της Συρίας, λαμβάνοντας υπόψη  τον επείγοντα χαρακτήρα της ανθρωπιστικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα Συρο-Ιορδανικά σύνορα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ. 
ΠΗΓΗ:echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου