Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις δόσεις της εφορίας



Από σήμερα, παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληροφορούνται τα πάντα για την καταβολή των δόσεων στην εφορία, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη, από σήμερα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν στην εφορία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να αποστείλει στους φορολογούμενους αυτούς τους κωδικούς που είναι απαραίτητοι για την εγγραφή τους στο σύστημα.
Πρόκειται για 700.000 πολίτες οι οποίοι υποχρεωτικά πλέον θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις.
Στόχος του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων είναι σε επόμενη φάση (το 2013) να αυξηθεί περισσότερο ο αριθμός των φορολογούμενων που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω του ΤΑΧΙS.
Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με τον Α.Φ.Μ. τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.
Φόρος εισοδήματος σε επτά δόσεις 
Το Υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι με το νέο μέτρο της τμηματικής καταβολής του φόρου εισοδήματος σε επτά δόσεις, που τίθεται σε εφαρμογή στα τέλη Αυγούστου, θα αποφέρει καρπούς 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου