Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Υπο προϋπόθεσεις η στήριξη στον TAP



Σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση ελληνικών στρατηγικών συμφερόντων, θα προσφέρει η κυβέρνηση στήριξη στον αγωγό ΤΑΡ τον μοναδικό του Νότιου Διαδρόμου που διέρχεται από το έδαφος της χώρας.
Επιπλέον θα οριστικοποιήσει τη θέση της, μετά από επαφές με την Ιταλική κυβέρνηση και τους αρμόδιους κοινοτικούς επίτροπους. 
Αυτά,, προκύπτουν από τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου, στελέχη της εταιρείας του αγωγού. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του euro2day, η ελληνική πλευρά προκειμένου να αποφασίσει στο αίτημα του ΤΑΡ έχει θέσει όρους, όπως η διασφάλιση ποσοτήτων του μεταφερόμενου αερίου για κατανάλωση στο εσωτερικό της χώρας, όπως και η συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα του αγωγού και ελληνικής εταιρείας. 
Από την πλευρά του υπουργείου ΠΕΚΑ, εκτός από το ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο Μαξίμου και Υπουργικού Συμβουλίου, εμμέσως προτάθηκε η ΔΕΠΑ, ως ο Έλληνας συνεταίρος του αγωγού. Επίσης έγιναν επισημάνσεις στις εκκρεμότητες που έχει η Ελλάδα με την Αλβανία, αναφορικά με την μη επικύρωση από το κοινοβούλιο της χώρας, της διακρατικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στο Ιόνιο. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου