Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μέτρα κοινωνικής σφαγής στο βωμό της τρόικα



Ένα ακόμα άνευ προηγουμένου σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους επιφυλάσσει η απαίτηση της τρόικας για νέα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ. Συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ να μπαίνουν στην μέγγενη προκειμένου, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr να εισφέρουν εξοικονομήσεις 5 δισ. ευρώ αντί για 4 δισ. ευρώ που ήταν το αρχικό σχέδιο. 
Τα μέτρα γράφονταν και σβήνονταν από το οικονομικό επιτελείο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να παραδοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη σημερινή τους συνάντηση και να κλειδώσουν οι κυβερνητικές αποφάσεις. Ακόμα και μετά τη συνάντηση, όμως, οι αποφάσεις δεν θα έχουν οριστικό χαρακτήρα καθώς απαιτείται και η συγκατάθεση της τρόικας. 
Το μόνο δεδομένο επί του παρόντος είναι πως ένα ακόμα σοκ με τα γνωστά «θύματα» είναι προ των πυλών. Στον κατάλογο των μέτρων το κοινωνικό κράτος, οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι είναι ο μεγάλος ασθενής καθώς τίθενται επί τάπητος προτάσεις που αφορούν: 
1. Ψαλίδι 5% για όλες τις κύριες συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ. Στην περίπτωση όπου ένας συνταξιούχος λαμβάνει περισσότερες από μία συντάξεις, η περικοπή θα επιβάλλεται στο άθροισμα των αποδοχών. Με τον τρόπο αυτό, θα επηρεαστούν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν διπλή σύνταξη, χωρίς καμία από τις δύο να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ αλλά το άθροισμα τους τις βάζει στο κάδρο των περικοπών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου