Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Greenpeace: Φοραπαλλαγές για την αγορά καυστήρων βιομάζας…



Την επιστροφή φόρου για την αγορά καυστήρων που «καίνε» pellets προκρίνει η Greenpeace ως κίνητρο για τη χρήση βιομάζας στη θέρμανση, στον απόηχο και του σχετικού μέτρου που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι πόροι για την ενίσχυση των τεχνολογιών αυτών προτείνεται να προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο (το οποίο διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ), ενώ σύμφωνα με τη Greenpeace η επιστροφή φόρου είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος καταβολής των ενισχύσεων διότι οι μηχανισμοί που απαιτούνται είναι έτοιμοι και δεν θα χρειαστεί η δημιουργία νέων σχημάτων που θα επιβάρυναν άσκοπα το κόστος του προγράμματος.
Σύμφωνα με την οργάνωση, το καθεστώς αυτό κινήτρων θα πρέπει να ισχύσει για μια τριετία και μετά είτε να τροποποιηθεί είτε να καταργηθεί αν έχει επιτύχει το στόχο του που είναι το «άνοιγμα» και η επιτάχυνση νέων αγορών για τις θερμικές χρήσεις ΑΠΕ σε κτίρια.
Εκτός από τους λέβητες και τις σόμπες βιομάζας, η Greenpeace εκτιμά ότι πρέπει να ενισχυθούν και άλλες «πράσινες» τεχνολογίες όπως: τα ενεργειακά τζάκια, οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας καθώς και τα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση-ψύξη και ζεστό νερό.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου