Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Την κατάργηση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων ζητά το ΚΚΕ με πρόταση νόμου που κατέθεσε, τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση.


ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων
Στην αιτιολογική έκθεση το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι «όλα τα μέτρα» που ζητά να καταργηθούν «εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» και ακόμη «είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα».
Εκτός από την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και να πάψει η Ελλάδα να δεσμεύεται έναντι οιουδήποτε, από το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων. Στην πρόταση περιλαμβάνεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση της Ελλάδας αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει με κρατική χρηματοδότηση τη ζημιά και τις απώλειες που υπέστησαν τα ΝΠΔΔ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τη συμμετοχή στη διαδικασία ανταλλαγής των τίτλων», δηλαδή το γνωστό «κούρεμα». 
ΠΗΓΗ:/www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου