Σαφές και αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο με τους στόχους αλλά και τις επενδύσεις που θα δεσμευτούν να υλοποιήσουν, εφόσον αποκτήσουν τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στα οποία θα καταστεί σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ να γίνει όχι μόνο με κριτήρια ποσοτικά, δηλαδή το ύψος του τιμήματος που θα προσφερθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες ή κοινοπραξίες, αλλά και με κριτήρια ποιοτικά.
Προ ημερών ο αρμόδιος υφυπουργός ενέργειας Α. Παπαγεωργίου μιλώντας σε δύο ενεργειακά συνέδρια, είχε αναφερθεί στο θέμα και είχε για πρώτη φορά μιλήσει για ποιοτικά κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ. Εξειδικεύοντας μάλιστα, είχε τονίσει ότι θα πρέπει η αποκρατικοποίηση να εξυπηρετεί τους διαχρονικούς στόχους της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και ειδικότερα για το αέριο, το στόχο να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου της Ευρώπης και των Βαλκανίων, για αέριο από διάφορες πηγές.
Ταυτόχρονα, εκτός από τους γεωπολιτικούς στόχους, ο νέος επενδυτής θα πρέπει να συμφωνήσει – εφόσον αποκτήσει το ΔΕΣΦΑ – στην υλοποίηση των εθνικών στόχων για την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου, το επενδυτικό πρόγραμμα κλπ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου