Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας



Στην πρώτη συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας, τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θέσαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον κόσμο της εργασίας και στους ανέργους οι οποίοι δοκιμάζονται και δυστυχώς αυτά πολλαπλασιάζονται.
Προφανώς απαντήσεις οριστικές ο Υπουργός δεν μπόρεσε να δώσει γιατί τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο εργατικό δίκαιο το οποίο με τις μνημονιακές πολιτικές έχει καταργηθεί πλήρως, στην κοινωνική πολιτική που βρίσκεται διαρκώς στην κλίνη του Προκρούστη, με αποκορύφωμα ακόμα και οι Οργανισμοί που δεν επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά είχαν πόρους μόνο από τους εργαζόμενους και από τους εργοδότες να έχουν καταργηθεί εν μία νυκτί και βεβαίως για την εξεύρεση πόρων για την ανακούφιση των ανέργων μέχρι να λειτουργήσει όπως επαγγέλλονται οι πολιτικές ηγεσίες ο μηχανισμός της ανάπτυξης και να υπάρξουν νέες δουλειές και νέες θέσεις εργασίας.
Εμείς, όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επαναφέραμε στον Υπουργό αυτό που είπαμε και στους εργοδότες.
Δεν έχει αξία μόνο να ομνύουμε στο συλλογικό δίκαιο και στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να σεβόμαστε το αποτέλεσμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου