Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Περικυκλώνεται με Πυρηνικούς Σταθμούς η Ελλάδα



Η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα συνεχίσει το σχέδιο του Μουμπάρακ για κατασκευή σειράς πυρηνικών αντιδραστήρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ηλεκτρισμού στη χώρα. Έτσι, μετά από ανάλογα προγράμματα στην Τουρκία και δεδομένης της ύπαρξης του Κοζλοντούι, η Ελλάδα και η Κύπρος μάλλον θα βρεθούν στο μέλλον περικυκλωμένες από πυρηνικές μονάδες τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Βορρά, το Νότο και την Ανατολή.
Ως γνωστόν, η βουλγαρική κυβέρνηση προχωρά με την επέκταση του Κοζλοντούι, το οποίο έχει απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει θέσει σε κίνηση μεγαλεπήβολα σχέδια για την υλοποίηση τριών πυρηνικών σταθμών με συνολική ισχύ άνω των 10 GW και βρίσκεται σε επαφές με μεγάλους ασιατικούς ομίλους.
Όσον αφορά τα δυτικά μας σύνορα, γρίφος αποτελεί η στάση που θα ακολουθήσει στο μέλλον η Ιταλία, η οποία συνεχίζει να απορρίπτει την πυρηνική ενέργεια. Πέρυσι, το ατύχημα της Φουκουσίμα έδωσε την χαριστική βολή στις προσπάθειες αναθέρμανσης ανάλογων σχεδίων, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς μια νέα αλλαγή πορείας στο μέλλον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου