Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Αντίθετοι με την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης οι βενζινοπώλες



Την αντίθεσή της  με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπνοδία Βενιζοπωλών Ελλάδος, η οποία καλεί την κυβέρνηση όχι μόνο να μην εφαρμόσει το νόμο για αύξηση του ΕΦΚ  αλλά να εξαγγείλει άμεσα την κατάργησή του  με παράλληλη μείωση των φόρων στα άλλα καύσιμα.
Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
Η επιμονή της κυβέρνησης, δια στόματος υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή, να εφαρμόσει το Άρθρο 36 του Ν. 3986/11 (ΦΕΚ 152 Α/1-7-2011) που προβλέπει ότι ο «Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL), καθώς και του φωτιστικού πετρελαίου, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης, εξισώνεται με το ογδόντα τοις εκατό (80%) του ισχύοντος συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης» μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.
Η ρύθμιση αυτή συνάντησε εξ αρχής την σοβαρή αντίδραση των καταναλωτών και των βενζινοπωλών οι οποίοι βρίσκονται προ του φάσματος να μειώσουν κατακόρυφα την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και φυσικά το δημόσιο να μην εισπράξει ούτε κατά διάνοια αυτά που προϋπολογίζει. Ήδη και με τις σημερινές τιμές, η κατανάλωση έχει πέσει κατά πολύ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου