Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο πρώτο "καλοκαιρινό" κύμα αποκρατικοποιήσεων η ΔΕΠΑ, με στρατηγική στόχευση



Ως από τις πλέον ώριμες αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα, εντός του καλοκαιριού, με βάση την προεργασία που έχει προηγηθεί, αντιμετωπίζεται η περίπτωση της ΔΕΠΑ, που όπως όλα δείχνουν διαχωρίζεται και ακολουθεί ξεχωριστό δρόμο από το ΔΕΣΦΑ.
Αυτό προκύπτει από τις προγραμματικές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και των συναρμόδιων υπουργών, με την κυβέρνηση να εστιάζει τις προσπάθειές για άμεσα αποτελέσματα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων σε έξι περιπτώσεις: Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου.
Από τον τομέα της ενέργειας λοιπόν η εταιρεία που θεωρείται ως η πλέον ώριμη προς ιδιωτικοποίηση, βάσει των διαδικασιών που έχουν γίνει ήδη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι η ΔΕΠΑ. Θυμίζουμε για την εταιρεία (είτε χωριστά με την εταιρεία διαχείρισης των δικτύων ΔΕΣΦΑ, ή πακέτο με το ΔΕΣΦΑ) είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 14 εταιρείες (17 αρχικά αποκλείστηκαν 3) και αυτή τη στιγμή έχει παγώσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, βάσει της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου