Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η λήξη της απεργίας προκάλεσε πτώση των τιμών



Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στις τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, μετά την ανακοίνωση ότι σταματάει η απεργία του προσωπικού στις πλατφόρμες της Νορβηγίας.
Κατά τις πρωινές συναλλαγές η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 1,62 δολάριο στα 98,70 δολάρια/βαρέλι.
Η υπουργός Εργασίας της Νορβηγίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της απεργίας στη Νορβηγία, όταν οι κοινωνικοί εταίροι συνεκλήθησαν λίγα λεπτά πριν από την εφαρμογή «lock-out» στις πλατφόρμες παραγωγής, με απόφαση της εργοδοτικής οργάνωσης «OLF». Σε μια προσπάθεια να μην αποφευχθεί νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, η κυβέρνηση επενέβη την ύστατη στιγμή, καλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν.
«Αφού η κυβέρνηση παρενέβη και επέβαλε τη διευθέτηση της απεργίας, μπορούμε να περιμένουμε ότι ένα έως δύο εκατ. βαρέλια επιπλέον θα προστεθούν στην αγορά. Αυτό θα επηρεάσει τις τιμές», εξήγησε αναλυτής της «ANZ Research».
Η εργοδοτική οργάνωση «OLF» αποφάσισε την εφαρμογή «lock-out» από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας ελπίζοντας ότι θα τερματισθεί έτσι μία απεργιακή κινητοποίηση 700 εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα, μελών των συνδικάτων «Industri Energi» και «SAFE», η οποία έπληττε την νορβηγική παραγωγή από τις 24 Ιουνίου. 
ΠΗΓΗ:/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου