Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ



Την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιχείρησης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και «για την ανασυγκρότηση της ΔΕΠΑ ως δημόσιας επιχείρησης με ακόμα πιο αποτελεσματικό αναπτυξιακό και παραγωγικό προσανατολισμό».
Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π. Λαφαζάνη, τους βουλευτές Θ. Πετράκο και Ε. Ουζουνίδου -υπεύθυνους του τομέα ενέργειας και τον Ν.Γεωργακάκη μέλος της επιτροπής ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα στερήσει ένα αποτελεσματικό μοχλό κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας αλλά και της ευρύτερης δραστηριοποίησης στη Ν.Α.Ευρώπη».
Τα στελέχη του κόμματος υποστήριξαν επίσης ότι καθίσταται προβληματική η συμβολή της ΔΕΠΑ στην ενεργειακή προσπάθεια της χώρας.
Ανέφεραν ακόμη ότι η ιδιωτικοποίησή της «θα παραδώσει στον ιδιώτη το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας 920 εκ. ευρώ, χωρίς κόστος μετά τη λήξη της άδειας διανομής των ΕΠΑ, θα ζημιώσει ακόμη και ταμειακά το δημόσιο και θα στερήσει ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής διπλωματίας από τη χώρα, καθιστώντας αμφίβολη τη συνέχιση σχεδίων εθνικής σημασίας όπως οι ενεργειακοί αγωγοί» .
Τέλος, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ αλλά και της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ και ότι θα στηρίξει τον ευρύτερο πανενεργειακό αγώνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου