Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ «ΜΑΣΤΙΓΑ» του Παναγιώτη Παγώνη - μέλους της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ και προέδρου του παραστήματος Θεσσαλονίκης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών


Σήμερα, όλοι μας λίγο – πολύ ψάχνουμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των χαρατσιών και των φόρων. Ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί. Ολοένα και περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και ειδικά στα δάνεια μας.
        Τα δάνεια τα πήραμε όταν η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έτρεχε με 4% και 5%, κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα δάνεια που πήραμε χωρίς να υπάρχει ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι από εμάς οργανώσαμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό λαμβάνοντας υπόψιν μισθούς που δεν θα περικόπτονταν κατά 40%, απολύσεις που δεν θα γίνονταν και γενικά μια σταθερότητα που απ’ ότι φάνηκε ήταν επίπλαστη. Έτσι πήραμε τα δάνεια μας.
        Φυσικά κάποιους από εμάς κατέλαβε η καταναλωτική μανία για αγορά κάθε υλικού και άυλου αγαθού. Το τρίπτυχο της επιτυχίας και ευημερίας ήταν: ακίνητο, εξοχικό, αυτοκίνητο. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με νέες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, έπιπλα και ταξίδια αναψυχής.
        Σε όλα αυτά η ευθύνη....................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου