Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Προέχουν το Έλλειμμα, η ΔΕΗ και οι Έρευνες για Πετρέλαιο



Το τεράστιο πρόβλημα με το έλλειμμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με την απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος, αλλά και οι έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, είναι οι προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας.
Ο επόμενος υπουργός θα πρέπει να προχωρήσει σε λύσεις που αφορούν τα προβλήματα χρηματοδότησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μετά τα τελευταία γεγονότα που απείλησαν την ευστάθεια του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.
Αγκάθι... για τη νέα κυβέρνηση αποτελεί επίσης και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος. Κι αυτό λόγω των αντιδράσεων που φέρνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσει και η απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, στη λιανική, κάτι που θα αυξήσει την τιμή του ρεύματος.
Τέλος, η συνέχιση του διαγωνισμού για τον ανάδοχο των σεισμικών ερευνών νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των τριών «οικοπέδων» αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις του υπουργείου Ενέργειας.  
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου