Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αποχωρούν από τα έργα εξερεύνησης του Μεξικού

 




Η Chevron και η ισπανική Repsol σταμάτησαν την εξερεύνηση σε δύο υπεράκτια τετράγωνα στα ύδατα του Μεξικού, αφού οι πρώτες εργασίες πρότειναν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για να αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί.

Οι δυο τους είχαν κερδίσει τα..

Ξεκινούν απεργία οι εργαζόμενοι της Chevron LNG

 




Οι εργαζόμενοι στα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου Gorgon και Wheatstone στην ανοικτή θάλασσα της Αυστραλίας θα ξεκινήσουν απεργίες σήμερα μετά από διαπραγματεύσεις με τον χειριστή των έργων, Chevron.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται..

Εξαγωγές CO2 για αποθήκευση στον Πρίνο στοχεύει η Ιταλία από τις αρχές του 2030

 



Έμφαση δίνει η Ιταλία στην προοπτική να εξάγει ποσότητες δεσμευμένου CO2 για αποθήκευση στην Ελλάδα με έναρξη στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ανανεωμένο ΕΣΕΚ της γειτονικής χώρας, νωρίτερα φέτος παρουσιάστηκε..

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Τριπλασιασμός παραγωγής για την Energean στο α΄ εξάμηνο του 2023

 





Τον τριπλασιασμό της παραγωγής της σε ετήσια βάση, με αιχμή το φυσικό αέριο, γνωστοποίησε η Energean (LSE: ENOG TASE: אנאג) στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ εξάμηνο του 2023 στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. Η ημερήσια παραγωγή του ομίλου έφθασε..

Γαλλία: Η κυβέρνηση καλεί την TotalEnergies να διατηρήσει το πλαφόν στα καύσιμα και μετά το τέλος του έτους





 Να διατηρήσει το ανώτατο όριο τιμών στα καύσιμα, κάλεσε ο Υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο λε Μερ την TotalEnergies, και μετά το τέλος του έτους.

Ο Γάλλος Υπουργός δήλωσε ότι, προτεραιότητά αποτελεί η..

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει σε υψηλό ρεκόρ φέτος, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το εάν η τρέχουσα ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί.

 




Νωρίτερα φέτος, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φτάσει σχεδόν το ρεκόρ των 12,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως φέτος.

Μάλιστα, τα τελευταία πραγματικά στοιχεία, για τον Ιούνιο, έδειξαν ότι το επίπεδο αυτό έχει ήδη..

Η Σαουδική Αραβία επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. bpd για να λήξει το 2023





 Η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει την εθελοντική της μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο bpd για άλλους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2023, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA την Τρίτη.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν απότομα μετά την είδηση ​​της παράτασης των περικοπών στη..

Η Ρωσία επεκτείνει τις περικοπές των εξαγωγών πετρελαίου κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος του έτους

 





Η Ρωσία θα παρατείνει την εθελοντική της μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους «για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία» στις αγορές πετρελαίου, δήλωσε..

Chevron: Απεργία δύο εβδομάδων από 14/9 στην Αυστραλία - Η «αντίδραση» των τιμών

 




Οι εργαζόμενοι στα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron Gorgon και Wheatstone στην Αυστραλία σχεδιάζουν μια συνολική απεργία για δύο εβδομάδες από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Reuters.

«Η Offshore Alliance κλιμακώνει την..

Στην Κύπρο η επόμενη πράσινη κίνηση της HELLENiQ




Η εξαγορά των φωτοβολταϊκών της Lightsource από την HELLENiQ ENERGY δεν αιφνιδίασε, είχε προεξοφληθεί από την αγορά και εντάσσεται όπως καταλαβαίνετε στο..

“Πράσινο ξέπλυμα”: Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων της Ευρώπης παράγουν μόνο 0,3% ανανεώσιμη ενέργεια, παρά τις παραπλανητικές δεσμεύσεις για μηδενικές εκπομπές

 






Δώδεκα από τις κορυφαίες εταιρείες ορυκτών καυσίμων της Ευρώπης εξαπατούν το κοινό σχετικά με την προθυμία τους να περιορίσουν τις κλιματικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους μέσω της μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανέδειξε ..