Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ρωσία επεκτείνει τις περικοπές των εξαγωγών πετρελαίου κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος του έτους

 





Η Ρωσία θα παρατείνει την εθελοντική της μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους «για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία» στις αγορές πετρελαίου, δήλωσε..

ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε δήλωση την Τρίτη.

Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μειώνει την παραγωγή και τις εξαγωγές παράλληλα με τη Σαουδική Αραβία, πέρα ​​από τις υπάρχουσες μειώσεις της προσφοράς του ΟΠΕΚ+.

Σε ξεχωριστή δήλωση την Τρίτη, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική περικοπή κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα για άλλους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο Νόβακ είπε ότι οι εθελοντικές περικοπές της Ρωσίας θα επανεξετάζονται κάθε μήνα, «για να εξεταστεί η πιθανότητα εμβάθυνσης της μείωσης ή αύξησης της παραγωγής, ανάλογα με την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά.

Κατέστησε σαφές ότι το μέτρο ήταν «επιπλέον της εθελοντικής μείωσης που είχε προαναγγείλει η Ρωσία τον Απρίλιο του 2023, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2024».

Οι τιμές του διεθνούς δείκτη αναφοράς μείγματος Brent αυξήθηκαν πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 στις ειδήσεις.

Ο Νόβακ, ο κύριος άνθρωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το πετρέλαιο, ανέφερε για πρώτη φορά μια νέα συμφωνία για τις περικοπές στις εξαγωγές πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα χωρίς να αποκαλύψει παραμέτρους.

Η Ρωσία είχε πει ότι θα μειώσει οικειοθελώς τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 5% της παραγωγής της, τον Αύγουστο και κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία μειώνει επίσης την παραγωγή πετρελαίου της κατά 500.000 bpd μέχρι το τέλος του 2024.

«Η πρόσθετη εθελοντική μείωση των προμηθειών πετρελαίου για εξαγωγή αποσκοπεί στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι χώρες του ΟΠΕΚ+ προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ισορροπία των αγορών πετρελαίου», δήλωσε ο Νόβακ.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου