Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

 





Την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το globalpetrolprices.com και την τελευταία καταγραφή τιμών ανά τον κόσμο, στις 7 Αυγούστου. Το Χονγκ Κονγκ πληρώνει την βενζίνη ακριβότερα στα 2,784 ευρώ, ακολουθεί..

η Ισλανδία με 2,129 ευρώ, η Ολλανδία με 2,050 ευρώ, η Νορβηγία με 2,015 ευρώ και η Ελλάδα 1,959 ευρώ

Η μέση τιμή της βενζίνης σε όλο τον κόσμο είναι 1,22 ευρώ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά στις τιμές αυτές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές, ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές.







Αλλά μία ακόμη αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι μια οικονομικά προηγμένη χώρα αλλά έχουν χαμηλές τιμές φυσικού αερίου. Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ των χωρών οφείλονται στους διάφορους φόρους και τις επιδοτήσεις για τη βενζίνη. Όλες οι χώρες έχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές πετρελαίου των διεθνών αγορών, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν να επιβάλουν διαφορετικούς φόρους.


Ως αποτέλεσμα, η λιανική τιμή της βενζίνης είναι διαφορετική.


Οι 41 πιο ακριβές χώρες
















Οι μέσοι μισθοί στις 10 χώρες με την ακριβότερη βενζίνη

Αν όμως δούμε τους μέσους μισθούς ανά χώρα, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα ανταγωνίζεται στην τιμή της βενζίνης χώρες όπως η Ελβετία, το Μονακό και η Ισλανδία, των οποίων το μέσο εισόδημα ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.








(powergame.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου