Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

OPEC: Η Παγκόσμια Ενεργειακή Ζήτηση θα Αυξηθεί Κατά 23% ως το 2045 – Χρειάζονται Πετρελαϊκές Επενδύσεις 12,1 Τρις Δολ.





 Η παγκόσμια ζήτηση για όλες τις μορφές ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 23% έως το 2045, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του OPEC, Χάιθαμ Αλ Γκάις σε συνέδριο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αμπούτζα της Νιγηρίας την Τρίτη. Στελέχη του πετρελαϊκού τομέα και..

αξιωματούχοι του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει τη συνέχιση των επενδύσεων στο πετρέλαιο, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά οι τιμές θα αυξηθούν

Ο Αλ Γκάις δήλωσε, επίσης, ότι οι εκκλήσεις για περιορισμό ή διακοπή της χρηματοδότησης νέων πετρελαϊκών έργων είναι μη ρεαλιστικές και παράλογες. Αναγνώρισε, ωστόσο, την ανάγκη για τεχνολογία που θα αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες εκπομπές που προέρχονται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Η παγκόσμια πρωτογενής ζήτηση ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά το σημαντικό ποσοστό του 23% την περίοδο έως το 2045, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε όλες τις μορφές ενέργειας», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα χρειαστούμε καινοτόμες λύσεις όπως η αξιοποίηση και αποθήκευση δέσμευσης άνθρακα και έργα υδρογόνου εκτός από μια κυκλική οικονομία άνθρακα, η οποία έχει λάβει θετική έγκριση από την G20». 

Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου χρειάζεται 12,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κατά την ίδια περίοδο, είπε ο Αλ Γκάις , προσθέτοντας ότι η βιομηχανία δεν είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει ακόμα αυτό το επίπεδο επένδυσης. 

Πηγές προσκείμενες στον OPEC ανέφεραν ότι το καρτέλ πιθανότατα θα διατηρήσει μια αισιόδοξη άποψη για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το επόμενο έτος, όταν θα δημοσιεύσει την πρώτη έκθεσή του για τις προοπτικές της αγοράς εντός του Ιουλίου, προβλέποντας επιβράδυνση από φέτος, αλλά διατηρώντας αυξημένους ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο. Η πρόβλεψη του OPEC για το 2024 θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από την αύξηση κατά 2,35 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που αναμένει για φέτος των, ή κατά 2,4%, ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό καθώς ο κόσμος απομακρύνεται – έστω σταδιακά - από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου