Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η κινεζική Sinopec συμφωνεί με όρους για πιθανή επένδυση πολυαιθυλενίου στο Καζακστάν

 





Η κινεζική Sinopec και η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν KazMunayGaz συμφώνησαν βασικούς όρους για μια πιθανή επένδυση σε εργοστάσιο πολυαιθυλενίου στη δυτική περιοχή Atyrau του Καζακστάν, σύμφωνα με..

δήλωση της Sinopec την Πέμπτη.

Η τελική απόφαση για την προτεινόμενη επένδυση θα ληφθεί το 2024, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της συνεχιζόμενης Συνόδου Κορυφής Κίνας-Κεντρικής Ασίας στο Xian στην επαρχία Shaanxi της Κίνας, όπου ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συναντάται με τους ηγέτες πέντε πρώην σοβιετικών χωρών για να συζητήσουν την ενισχυμένη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. .

Ο Σι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ την Τετάρτη, όπου οι δυο τους συζήτησαν την εμβάθυνση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των χωρών.

Οι τρεις κύριες κρατικές εταιρείες πετρελαίου της Κίνας Sinopec, PetroChina και CNOOC έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν επενδύσεις στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν. Η PetroChina είναι μέλος της κοινοπραξίας που αναπτύσσει επί του παρόντος το κοίτασμα Kashagan στην Κασπία Θάλασσα - το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο παραγωγής του Καζακστάν - μαζί με τις δυτικές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και την KazMunayGaz.

Οι επενδύσεις μεταξύ της Κίνας και των πέντε εθνών έφθασαν σε υψηλό ρεκόρ άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου