Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Το Νέο Μεξικό αντιπροσώπευε το 50% της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2022

 




Το Νέο Μεξικό, όπου βρίσκεται μέρος της λεκάνης της Πέρμιας, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ πέρυσι, με κέρδη παραγωγής 300.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) που αντιστοιχούν στο μισό της..

αύξησης της παραγωγής πετρελαίου της Αμερικής, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (Energy Information Administration). EIA) ανέφερε σε έκθεσή του την Πέμπτη.

Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 600.000 bpd το 2022 σε σύγκριση με το 2021, κατά μέσο όρο 11,9 εκατομμύρια bpd, ανά μηνιαία έκθεση για την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου της EIA .

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου του Νέου Μεξικού επισκίασε την αύξηση της παραγωγής αργού σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, της μεγαλύτερης πολιτείας παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ και επίσης έδρα της λεκάνης σχιστόλιθου της Πέρμιας.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Νέο Μεξικό εκτινάχθηκε κατά 300.000 bpd σε 1,6 εκατομμύρια bpd το 2022, ένα ρεκόρ για την πολιτεία, σύμφωνα με την EIA.

Το Νέο Μεξικό και το Τέξας συνέβαλαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ το 2022, ενώ η παραγωγή πετρελαίου στις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε μόλις κατά 0,6% πέρυσι ή κατά 33.000 bpd.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στην Καλιφόρνια μειώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και η παραγωγή στην Αλάσκα μειώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η Βόρεια Ντακότα, η οποία ήταν μία από τις κορυφαίες πολιτείες στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου την περασμένη δεκαετία, είδε την παραγωγή πετρελαίου να μειώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το 2022, σημείωσε η EIA.

Η κυβέρνηση προέβλεψε στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ενέργειας (STEO) τον Μάιο ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος και το επόμενο έτος. Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέλθει στα 12,5 εκατομμύρια bpd το 2023 και στα 12,7 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της EIA.

Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, καθώς οι νέες προτεραιότητες του σχιστόλιθου - πειθαρχία κεφαλαίου και εστίαση στις αποδόσεις στους μετόχους και στις αποπληρωμές του χρέους - έχουν συνδυαστεί με τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον πληθωρισμό κόστους που επιβαρύνουν την ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου