Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η ExxonMobil ενισχύει την προσφορά καυσίμων με την επέκταση του διυλιστηρίου Beaumont

 




Η ExxonMobil ανακοίνωσε την επιτυχημένη έναρξη του έργου επέκτασης του διυλιστηρίου Beaumont, το οποίο προσθέτει δυναμικότητα 250.000 bpd σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διύλισης και πετροχημικών κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ. Με την υποστήριξη της αυξανόμενης..

παραγωγής αργού της εταιρείας στη λεκάνη της Πέρμιας, η μεγαλύτερη επέκταση του διυλιστηρίου σε περισσότερο από μια δεκαετία θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη ενέργεια.

«Η ExxonMobil διατήρησε τη δέσμευσή της για την επέκταση του Beaumont ακόμη και στα χαμηλά της πανδημίας, γνωρίζοντας ότι η καταναλωτική ζήτηση θα επανέλθει και η νέα χωρητικότητα θα ήταν κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία», δήλωσε η Karen McKee, πρόεδρος της ExxonMobil Product Solutions. «Η νέα μονάδα αργού μάς δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε ακόμη περισσότερα καύσιμα μεταφοράς σε μια εποχή που η ζήτηση αυξάνεται. Αυτή η επέκταση ισοδυναμεί με ένα μεσαίου μεγέθους διυλιστήριο και αποτελεί βασικό μέρος των σχεδίων μας να παρέχουμε στην κοινωνία αξιόπιστα, οικονομικά ενεργειακά προϊόντα».

Ο προστιθέμενος όγκος στο Beaumont αυξάνει τη συνολική του ικανότητα επεξεργασίας σε περισσότερες από 630.000 bpd, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια στις ΗΠΑ

Το διυλιστήριο συνδέεται με αγωγούς από τις δραστηριότητες της ExxonMobil στη λεκάνη Permian των ΗΠΑ, παρέχοντας στην εταιρεία σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα. Το αργό πετρέλαιο Permian επεξεργάζεται στο διυλιστήριο Beaumont όπου η εταιρεία κατασκευάζει τελικά προϊόντα, όπως ντίζελ, βενζίνη και καύσιμο τζετ. Με την ολοκλήρωση των αγωγών Wink to Webster και Beaumont, η νέα μονάδα αργού θα είναι επίσης σε καλή θέση για να αξιοποιήσει περαιτέρω το διαχωρισμένο αργό από τη λεκάνη του Delaware.

Το 2022, η ExxonMobil σημείωσε παραγωγή ρεκόρ στα διυλιστήρια της στη Βόρεια Αμερική και πέτυχε την υψηλότερη παγκόσμια απόδοση από το 2012. Η δέσμευση και η ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται στις ενεργειακές ανάγκες της κοινωνίας περιλαμβάνει την προθυμία της να επενδύσει, ακόμη και κυκλικά.

Η κατασκευή της επέκτασης του Beaumont ξεκίνησε το 2019 και συμμετείχαν 1.700 εργολάβοι. Η ExxonMobil έχει προσλάβει περισσότερους από 50 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης για να βοηθήσουν στη λειτουργία του διευρυμένου διυλιστηρίου. Η εκτεταμένη εμπειρία διαχείρισης έργων της εταιρείας έδωσε τη δυνατότητα στις νέες μονάδες αργού και υδροθεραπευτηρίου να ξεκινήσουν σύμφωνα με το προγραμματισμένο κόστος και χρονοδιάγραμμα.

Οι ολοκληρωμένες δραστηριότητες της ExxonMobil στο Beaumont περιλαμβάνουν επίσης εργοστάσια χημικών, λιπαντικών και πολυαιθυλενίου. Η ExxonMobil έχει περίπου 2.100 υπαλλήλους στην περιοχή Beaumont και οι δραστηριότητές της αντιστοιχούν σε περίπου 1 στις 7 θέσεις εργασίας στην περιοχή.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου