Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Οι αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν την εκπαίδευση της BP, αποτυχίες ασφάλειας σε θανάτους στο διυλιστήριο του Οχάιο

 







Η BP (BP.L) παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας διεργασιών των ΗΠΑ και δεν εκπαίδευσε σωστά τους εργαζομένους στο διυλιστήριό της στο Τολέδο του Οχάιο τον Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας στον θάνατο δύο εργαζομένων στο εργοστάσιο πέρυσι, δήλωσαν ..

την Πέμπτη ομοσπονδιακοί ερευνητές. .

Οι δύο εργαζόμενοι του διυλιστηρίου πέθαναν από τα εγκαύματα τους μετά από έκρηξη τον Σεπτέμβριο του 2022. Προσπαθούσαν να διορθώσουν τα αυξανόμενα επίπεδα υγρών στο τύμπανο μίγματος αερίων καυσίμου, προκαλώντας το σχηματισμό και την ανάφλεξη ενός εύφλεκτου νέφους ατμών, σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου των Η.Π.Α. Εργασία.

Οι ερευνητές είπαν ότι η BP Products North America απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά τους χειριστές να εντοπίσουν την παρουσία νάφθας, ενός εύφλεκτου υγρού μίγματος υδρογονανθράκων, κατά τη διάρκεια μιας αναταραχής.

Η εταιρεία επίσης απέτυχε να εφαρμόσει διαδικασίες διακοπής λειτουργίας για τον εξοπλισμό όταν τους ζητήθηκε από τους χειριστές που ανταποκρίθηκαν στην απελευθέρωση νάφθας, είπαν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι η BP δεν όρισε σαφώς τους όρους για το κλείσιμο έκτακτης ανάγκης του αργού πύργου.

Η BP δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ (OSHA) πρότεινε τα προϊόντα BP να πληρώσουν 156.250 $ σε κυρώσεις, ποσό που όπως είπε ορίζεται από ομοσπονδιακούς νόμους, για 11 παραβιάσεις των διαδικασιών διαχείρισης ασφάλειας διαδικασιών, 10 από αυτές σοβαρές.

Η BP Products North America είναι θυγατρική της BP με έδρα το Χιούστον και διαχειριζόταν το διυλιστήριο 150.800 βαρελιών ημερησίως στο Τολέδο του Οχάιο τη στιγμή της έκρηξης. Η BP ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022.

Τον περασμένο μήνα, η Cenovus Energy Inc (CVE.TO) που εδρεύει στον Καναδά έκλεισε τη συναλλαγή για να αγοράσει το 50% της BP στο διυλιστήριο, με την προϋπόθεση ότι είναι 100% διαχείριση.

Η BP Products North America έχει 15 εργάσιμες ημέρες για να συμμορφωθεί, να ζητήσει μια άτυπη διάσκεψη με τον διευθυντή περιοχής του OSHA ή να αμφισβητήσει τα ευρήματα ενώπιον της ανεξάρτητης Επιτροπής Επισκόπησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου