Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Φωτιά ξέσπασε σε ρωσικό διυλιστήριο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 





Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε  διυλιστήριο πετρελαίου  στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και αργότερα κατασβέστηκε, μετέδωσαν τα..

κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

«Στην περιοχή του Ροστόφ, στην πόλη Νοβοσαχτίνσκ... λήφθηκε ένα μήνυμα στις 10:24 π.μ. ώρα Μόσχας για πυρκαγιά στο έδαφος μιας μονάδας επεξεργασίας πετρελαϊκών προϊόντων», ανέφερε το υπουργείο.

Η φωτιά ξέσπασε σε μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων και κατασβέστηκε περίπου μία ώρα αργότερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, προσθέτοντας ότι το μικρό  διυλιστήριο  ανήκε σε μια εταιρεία με την επωνυμία Resource LLC.

Επικαλείται την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από «παραβίαση της τεχνολογικής διαδικασίας».

Το Novoshakhtinsk απέχει περίπου 9 χιλιόμετρα (6 μίλια) από τα ουκρανικά σύνορα. Ένα άλλο  διυλιστήριο  στο Νοβοσαχτίνσκ χτυπήθηκε από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον περασμένο Ιούνιο, σε αυτό που το εργοστάσιο αποκάλεσε «τρομοκρατικές ενέργειες από τα δυτικά σύνορα», αναφερόμενος στην Ουκρανία.

Η πυρκαγιά της Τετάρτης ήταν η δεύτερη σε δύο ημέρες που έπληξε ρωσικό  διυλιστήριο , μετά από ένα περιστατικό την Τρίτη σε μονάδα της Lukoil στο Νίζνι Νόβγκοροντ, ανατολικά της Μόσχας.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου