Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η EPA των ΗΠΑ εγκρίνει την αφαίρεση επικίνδυνων χημικών ουσιών από το διυλιστήριο St. Croix





Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν υπό όρους την Πέμπτη σχέδια για τους ιδιοκτήτες ενός αδρανούς  διυλιστηρίου  στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ για την αφαίρεση χημικών ουσιών που ο φύλακας υποστήριξε ότι έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία εάν..

απελευθερωθούν κατά λάθος.

 Το αδρανές διυλιστήριο St. Croix , παλαιότερα το μεγαλύτερο στο δυτικό ημισφαίριο, αναμενόταν να ενισχύσει τη συνολική προσφορά στην Καραϊβική, ένα βασικό σημείο διέλευσης για τις αποστολές πετρελαίου, αλλά η EPA το έκλεισε μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας τον Μάιο του 2021 μετά από εκλύσεις χημικών άρρωστοι γειτονικοί κάτοικοι.

Η διάβρωση του εξοπλισμού στο  διυλιστήριο , που παλαιότερα ονομαζόταν Limetree Bay, ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς, έκρηξης ή άλλων «καταστροφικών» εκλύσεων επικίνδυνων ουσιών, δήλωσε πέρυσι η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές επιθεώρησαν την εγκατάσταση μετά από πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2022 στο σύστημα φόρτωσης του μεταφορέα οπτάνθρακα πετρελαίου που έκαιγε για δύο εβδομάδες.

Το  διυλιστήριο  πουλήθηκε για 62 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021 στην West Indies Petroleum and Port Hamilton Refining and Transportation, μετά την πτώχευση των πρώην ιδιοκτητών ιδιωτικών κεφαλαίων του.

Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου σκόπευαν να επανεκκινήσουν την εγκατάσταση, αλλά η EPA είπε ότι την άφησαν να καταστραφεί.

Η EPA ανησυχούσε ιδιαίτερα για εξοπλισμό που περιέχει αμμωνία, η οποία μπορεί να ερεθίσει ή να κάψει τα μάτια και το δέρμα, και υγραέριο (LPG), το οποίο μπορεί να προκαλέσει ναυτία και πονοκεφάλους. Τα χημικά, λένε, παρουσιάζουν «σοβαρές συνέπειες για την υγεία» στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις και στο κοινό εάν απελευθερωθούν.

Τον Δεκέμβριο, η EPA σύναψε μια δεσμευτική συμφωνία με την Port Hamilton Refining and Transportation για να ξεκινήσει η αφαίρεση του διαλύματος αμμωνίας, LPG και αμίνης στις αρχές Μαρτίου και να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Οι εργολάβοι του Port Hamilton θα αφαιρέσουν την άνυδρη αμμωνία μεταφέροντάς την σε ειδικά σχεδιασμένο εμπορευματοκιβώτιο αποστολής για πώληση ή διάθεση, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Οι ανάδοχοι θα μεταφέρουν το υγραέριο σε εμπορευματοκιβώτια αποστολής για πώληση εκτός νησιού ως χρήσιμα προϊόντα ή για σωστή διάθεση, ανέφερε η EPA.

Η EPA είπε ότι θα εμφανίζει τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο από την παρακολούθηση του αέρα "γύρω από το 24ωρο" κατά τη διαδικασία αφαίρεσης.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ λένε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να επανεκκινήσουν το εργοστάσιο αν δεν λάβουν άδεια Clean Air Act, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και να διαρκέσει τρία χρόνια ή περισσότερα.

Οι ιδιοκτήτες ασκούν έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις. 


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου