Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Η Exxon αποχωρεί από την Κολομβία Oilfield

 




Η ExxonMobil αποφάσισε να αποσυρθεί από τις 31 Μαΐου από μια συμφωνία λειτουργίας κοινής επιχείρησης για ένα κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κολομβία,  δήλωσε ο εταίρος του εγχειρήματος  την Τρίτη, ούτε ένα μήνα μετά την απόσυρσή του από ένα μεγάλο..

έργο στη Βραζιλία.

Η Sintana Energy ανέφερε σε μια κανονιστική κατάθεση ότι η ExxonMobil έστειλε στη θυγατρική της Patriot Energy Oil and Gas μια ειδοποίηση που ανέφερε ότι, βάσει των όρων της κοινής επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ ExxonMobil και Patriot, ο αμερικανός ηγεμόνα είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία από τον Μάιο. 31, 2023.     

Η ειδοποίηση αναφέρει επίσης ότι η Exxon θα αποσυρθεί από τη σύμβαση με την κολομβιανή ρυθμιστική υπηρεσία Agencia Nacional de Hidrocarbones, η οποία ισχύει αφού λάβει τις απαιτούμενες κυβερνητικές εγκρίσεις. Τόσο το JOA όσο και το Συμβόλαιο αφορούν 43.158 στρέμματα ιδιοκτησίας που είναι γνωστή ως μπλοκ VMM-37 στη λεκάνη της κοιλάδας της Μέσης Magdalena της Κολομβίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sintana Energy, Doug Manner, δήλωσε: "Είμαστε απογοητευμένοι που ο συνεργάτης μας VMM-37 για περισσότερο από μια δεκαετία, η ExxonMobil, επέλεξε οικειοθελώς να αποχωρήσει τόσο από την JOA όσο και από τη σύμβαση. Η διοίκηση έχει προσλάβει νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτού του απροσδόκητου αλλαγή των γεγονότων».

Η απόσυρση από ένα τετράγωνο στην Κολομβία ακολούθησε αναφορές στις αρχές αυτού του μήνα ότι η ExxonMobil είχε  τερματίσει μια μεγάλη εκστρατεία γεώτρησης  στη Βραζιλία μετά από χρόνια αποτυχίας να κάνει μια σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου εκεί.

Η ExxonMobil αντιμετωπίζει επίσης  νέο έλεγχο  από τους επενδυτές σχετικά με τις φιλοδοξίες της για το κλίμα στην επερχόμενη ετήσια γενική της συνέλευση (AGM) τον επόμενο μήνα.

Η Legal and General Investment Management (LGIM) και η Christian Brothers Investment Services (CBIS) υπέβαλαν από κοινού ψήφισμα μετόχων, καλώντας τον ενεργειακό κολοσσό να παρέχει περισσότερες γνωστοποιήσεις σχετικά με πιθανά λανθάνοντα περιουσιακά στοιχεία μετά την ενεργειακή μετάβαση.   

Οι δύο επενδυτικοί όμιλοι ζητούν από το διοικητικό συμβούλιο της Exxon να αποκαλύψει εάν οι υποχρεώσεις απόσυρσης περιουσιακών στοιχείων τους (ARO) είναι σύμφωνες με τους στόχους του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) για καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου