Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Οι εξαγωγές ντίζελ και καυσίμων αεριωθουμένων της Κίνας τον Μάρτιο αυξάνονται. Πτώση βενζίνης 34%





Οι αποστολές εξαγωγών ντίζελ της Κίνας αυξήθηκαν σε 1,44 εκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 113,8% τον Μάρτιο, από 0,67 εκατομμύρια τόνους πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων την Τρίτη.

Οι εξαγωγές καυσίμων αεριωθουμένων..

αυξήθηκαν σε 1,12 εκατ. τόνους, σημειώνοντας δραματική αύξηση από 0,77 εκατ. τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, οι εξαγωγές βενζίνης της χώρας μειώθηκαν στους 0,76 εκατ. τόνους από 1,16 εκατ. τόνους πέρυσι, έδειξαν τα στοιχεία.

Οι συνολικές εξαγωγές ντίζελ για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περισσότερο από 450% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, μετά από δραματικά αυξημένες αποστολές την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριο.

Το Πεκίνο εξέδωσε 18,99 εκατομμύρια τόνους εξαγωγικών ποσοστώσεων για διυλισμένα καύσιμα στην πρώτη παρτίδα της κατανομής του για το 2023, αυξημένα κατά 46% από την αντίστοιχη κατανομή του 2022, καθώς στόχευε να αυξήσει την παραγωγή διυλιστηρίων και ήλπιζε να κερδίσει ισχυρότερα εξαγωγικά περιθώρια.

Οι εκπτώσεις στο αργό που εισάγεται από τη Ρωσία έχουν βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους για τα κινεζικά διυλιστήρια, συμβάλλοντας στην τόνωση του εξαγωγικού τους τομέα καθώς η Κίνα πουλάει καύσιμα από τα οποία απομακρύνονται άλλα διυλιστήρια.

Η επιβράδυνση στους κλάδους ακινήτων και κατασκευών της Κίνας μείωσε την εγχώρια ζήτηση για ντίζελ, οδηγώντας τα διυλιστήρια να μεταφέρουν τα αποθέματά τους στο εξωτερικό.

Η ζήτηση για κηροζίνη στην Ασία έχει αυξηθεί απότομα καθώς οι κυβερνήσεις, κυρίως η Κίνα, έχουν ανακαλέσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς η πανδημία υποχωρεί.

Η εγχώρια αεροπορική αγορά της Κίνας έχει δει μια ισχυρή άνοδο, ενώ η επανέναρξη των διεθνών πτήσεων έχει επίσης ωθήσει τη ζήτηση για ανεφοδιασμό αεροπλάνων στα κινεζικά αεροδρόμια. Τέτοιες πωλήσεις καυσίμων υπολογίζονται ως εξαγωγές.

Αν και τα επίπεδα οδικής κυκλοφορίας έχουν μειωθεί από την άνοδο τους κατά την περίοδο της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η αναζωπύρωση της εγχώριας ζήτησης για βενζίνη μετά το τέλος των περιορισμών για τον COVID οδήγησε τις εξαγωγές σε πτώση.

Τα στοιχεία των τελωνείων έδειξαν επίσης ότι οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Κίνας τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 16,9% σε 5,36 εκατομμύρια τόνους.

Οι συνολικές εισαγωγές για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 16,43 εκατ. τόνους, από 17,28 εκατ. τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου