Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου του Ουισκόνσιν ανοίγει ξανά 5 χρόνια μετά την έκρηξη

 




Το διυλιστήριο Superior επαναλειτουργεί πέντε χρόνια μετά από μια τεράστια έκρηξη που τραυμάτισε δεκάδες στη μοναδική τέτοια εγκατάσταση του Ουισκόνσιν, με τις πωλήσεις προϊόντων να αναμένεται να..

ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο.  

Η επανεκκίνηση θα ολοκληρώσει ένα σπάνιο έργο—την αύξηση της χωρητικότητας του διυλιστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έκρηξη σημειώθηκε στο διυλιστήριο Superior στα τέλη Απριλίου 2018, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες εργαζόμενοι και να αναγκαστούν οι άνθρωποι να απομακρυνθούν. Έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκαν στο διυλιστήριο ενώ γίνονταν προετοιμασίες για μεγάλες εργασίες συντήρησης και το διυλιστήριο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το συμβάν. Η Husky Energy κατείχε το διυλιστήριο το 2018 προτού εξαγοραστεί από την Cenovus Energy το 2021. Το διυλιστήριο, μαζί με το διυλιστήριο στη Λίμα του Οχάιο, και πολλά διυλιστήρια κοινοπραξίας στις ΗΠΑ αποτελούν βασικά περιουσιακά στοιχεία στις δραστηριότητες της Cenovus κατάντη, λέει η εταιρεία .

Η έκρηξη και οι επακόλουθες πυρκαγιές κόστισαν στο διυλιστήριο περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές, αναφέρει το AP .

Η Cenovus Energy εργάστηκε για την ανοικοδόμηση του διυλιστηρίου και δήλωσε στην ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα ότι είχε επιτύχει την ασφαλή και επιτυχημένη επανεκκίνηση του Superior Refinery.

Το έργο ανοικοδόμησης του διυλιστηρίου θα έχει ως αποτέλεσμα μια εκσυγχρονισμένη εγκατάσταση με την ίδια δυναμικότητα 50.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) και τη δυνατότητα παραγωγής πλήρους δέσμης προϊόντων για την εξυπηρέτηση της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλτου, της βενζίνης και του ντίζελ.  

Το αργό πετρέλαιο εισήχθη στο διυλιστήριο Superior στα μέσα του περασμένου μήνα. Το διυλιστήριο τρέχει επί του παρόντος βαρέλια προετοιμάζοντας τις αναμενόμενες πωλήσεις ραφιναρισμένων προϊόντων το δεύτερο τρίμηνο. Το Superior Refinery παραμένει σε καλό δρόμο για την πλήρη λειτουργία του κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε η Cenovus Energy.

«Η εταιρεία έχει επιτύχει σημαντικά ορόσημα με τις ασφαλείς εκκινήσεις των διυλιστηρίων Superior και Toledo σε εξέλιξη», δήλωσε ο Jon McKenzie, ο οποίος μετακόμισε από τον ρόλο του ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cenovus στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος μετά την Ετήσια Συνέλευση. των Μετόχων την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η επένδυση κεφαλαίου της Cenovus Energy ύψους 807 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά) κατευθύνθηκε κυρίως στη διατήρηση της παραγωγής στην πετρελαϊκή άμμο, την ανοικοδόμηση του Superior Refinery και τις πρωτοβουλίες αξιοπιστίας διύλισης στα διυλιστήρια Wood River και Borger από κοινού.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου