Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Η Exxon ζητά από το εργατικό συμβούλιο των ΗΠΑ νέα ημερομηνία για ακρόαση σχετικά με τις χρεώσεις λουκέτου διυλιστηρίου




Η ExxonMobil ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) να αναβάλει κατά ένα μήνα την ακρόαση για μια καταγγελία ότι η εταιρεία απέκλεισε παράνομα περισσότερους από 600 εργαζομένους από το  διυλιστήριό της στο Beaumont του Τέξας , σύμφωνα..

με μια κατάθεση στο διοικητικό συμβούλιο.

Στην κατάθεση, η Exxon είπε ότι αρκετοί από τους δικηγόρους της εταιρείας και τους αναμενόμενους μάρτυρες δεν είναι διαθέσιμοι την εβδομάδα της 9ης Ιανουαρίου 2023 "λόγω προηγούμενων δεσμεύσεων". Το NLRB είχε ζητήσει από δικαστή διοικητικού δικαίου να ακούσει την καταγγελία από τις 9 Ιανουαρίου 2023. Στην καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, η NLRB κατηγορεί ότι το λουκέτο για 10 μήνες ήταν μέρος μιας παράνομης προσπάθειας απομάκρυνσης του συνδικάτου United Steelworkers ( USW) από την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο  διυλιστήριο Beaumont με 369.024 βαρέλια την ημέρα (bpd) .

Στην καταγγελία, το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν καθυστερημένη αμοιβή και το κόστος τους από το λουκέτο από δικαστή διοικητικού δικαίου που θα ακούσει την καταγγελία και την απάντηση της Exxon στο Χιούστον.

 Reuters

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου