Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Νέα έρευνα της ΕΕ αποκαλύπτει ότι το άγχος στο χώρο εργασίας αυξάνεται στην Ευρώπη μετά τον COVID-19

 



Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους (44%) λένε ότι το εργασιακό τους άγχος έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα των εργαζομένων του EU-OSHA OSH Pulse – επαγγελματική ασφάλεια και υγεία σε χώρους εργασίας μετά την πανδημία.

Ο EU-OSHA δημοσιεύει τα ευρήματα της έρευνας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας , στις 10 Οκτωβρίου. Ρίχνουν φως στους στρεσογόνους παράγοντες ψυχικής και σωματικής υγείας..

των εργαζομένων και στα μέτρα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) που εφαρμόζονται στον χώρο εργασίας τους.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι εκτίθενται σε σοβαρή πίεση χρόνου ή υπερφόρτωση εργασίας. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν άγχος περιλαμβάνουν την κακή επικοινωνία ή συνεργασία εντός του οργανισμού και την έλλειψη ελέγχου του ρυθμού εργασίας ή των διαδικασιών εργασίας. Αρκετά ζητήματα υγείας που σχετίζονται με την εργασία και συνδέονται συνήθως με το άγχος αναφέρονται από ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εργαζομένων: το 30% των ερωτηθέντων ανέφερε τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας (συνολική κόπωση, πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών, μυϊκά προβλήματα ή πόνο) που προκαλείται ή προκαλείται χειρότερα από τη δουλειά.

Ωστόσο, το να μιλάμε για ψυχική υγεία δεν είναι πλέον ταμπού. Σύμφωνα με το 50% των εργαζομένων, η πανδημία έχει καταστήσει ευκολότερο να μιλάμε για αυτήν στη δουλειά. Όμως, δεν αισθάνονται όλοι οι εργαζόμενοι άνετα να μιλούν για το πώς αισθάνονται. Ενώ το 59% είπε ότι αισθάνεται άνετα να μιλήσει στον διευθυντή ή τον προϊστάμενό του για την ψυχική του υγεία, το 50% ανησυχεί ότι η αποκάλυψη μιας κατάστασης ψυχικής υγείας θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες στο χώρο εργασίας και τις δραστηριότητες για την πρόληψη ή τη μείωση των κινδύνων, το 42% είπε ότι παρέχονται πληροφορίες και εκπαίδευση για την ευεξία και την αντιμετώπιση του άγχους στον χώρο εργασίας τους. Διατίθεται επίσης πρόσβαση σε συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (38%) και ευαισθητοποίηση και άλλες δραστηριότητες για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία (59%).


. Μάθετε περισσότερα για την έρευνα OSH Pulse

. Διαβάστε την έκθεση , τη σύνοψη και τις αναφορές χώρας

. Δείτε όλα τα αποτελέσματα της ΕΕ με μια ματιά σε αυτό το γράφημα


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου