Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η bp ανοίγει τις πρώτες εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών για να υποστηρίξει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές

 


Η bp άνοιξε τις πρώτες εγκαταστάσεις υπερταχείας φόρτισης που στοχεύουν σε μεσαίου και βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση του κλάδου – όπου, σύμφωνα με τον IEA, οι εκπομπές CO 2  από την εξάτμιση έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 2,2% ετησίως από το 2000.

Λειτουργεί από τη..

μάρκα Aral της bp, το κατάστημα λιανικής στο Schwegenheim στο Rheinland-Pfalz της Γερμανίας τώρα διαθέτει δύο υπερσύγχρονους υπερταχείς φορτιστές 300 kw που προορίζονται για ηλεκτρικά φορτηγά, που τροφοδοτούνται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Βρίσκεται στον κύριο δρόμο B9, ο ιστότοπος Schwegenheim παρέχει στους οδηγούς φορτηγών έναν βολικό, ασφαλή, καλά φωτισμένο σταθμό όπου ένα ηλεκτρικό φορτηγό με δυνατότητα φόρτισης στα 300 kw θα μπορούσε να αυξήσει την εναπομένουσα αυτονομία του κατά περίπου 150-200 km κατά τη διάρκεια ενός υποχρεωτικού διαλείμματος 45 λεπτών για τον οδηγό. . Και ο οδηγός έχει πρόσβαση σε πρόσθετες υπηρεσίες, όπως φαγητό και ποτό για τα ταξίδια του, καθώς και τουαλέτες.

Η Emma Delaney, εκτελεστική αντιπρόεδρος, πελάτες και προϊόντα, η bp δήλωσε: «Με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα να έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην Ευρώπη, βλέπουμε τώρα τη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά φορτηγά. Οι κατασκευαστές φορτηγών και οι χειριστές στόλων φορτηγών απαιτούν εναλλακτικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και η ηλεκτροκίνηση είναι μια ελκυστική επιλογή. Το άνοιγμα των πρώτων εγκαταστάσεων φόρτισης φορτηγών στο Schwegenheim είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη bp και τη βιομηχανία.

«Το Schwegenheim είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού που χρειάζεται η βιομηχανία – εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση με ασφαλείς θέσεις φόρτισης για φορτηγά, κοντά σε στρατηγικά οδικά δίκτυα και ένα μέρος όπου οι οδηγοί μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να δροσιστούν με φαγητό και ποτό».

Το 2021 περίπου 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία πουλήθηκαν στη Γερμανία. Στην Ευρώπη, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 150.000 μονάδες έως το 2030 με τη μεγαλύτερη διείσδυση στη Γερμανία, στο 43% v .


Η Daimler Truck, που εδρεύει στη Γερμανία και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο, κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eActros για βαριά αστική διανομή το 2021. Η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με την bp για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απαιτούμενη διάταξη, τη φόρτιση ταχύτητες και προσφέρει άνεση στους οδηγούς φορτηγών την προσβασιμότητα που χρειάζονται και μια άνετη εμπειρία φόρτισης.

«Είμαι ικανοποιημένος που η bp και η Aral pulse συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ηλεκτροκίνηση των γερμανικών στόλων φορτηγών. Τα φορτηγά μηδενικών εκπομπών καυσαερίων θα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για την εξάλειψη του άνθρακα και να επεκτείνουμε την υποδομή φόρτισης σε ολόκληρη τη Γερμανία. Αυτό το έργο είναι ένα ακόμη ορόσημο για την ηλεκτροδότηση της κινητικότητας στη Γερμανία και την Ευρώπη», λέει ο Kurt-Christoph von Knobelsdorff, Διευθύνων Σύμβουλος & Εκπρόσωπος NOW GmbH, Εθνικός Οργανισμός Υδρογόνου και Τεχνολογίας Κυψελών Καυσίμου.

Η bp βοηθά τους στόλους να επιταχύνουν τη μετάβασή τους σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα - ένας τρόπος είναι μέσω της ηλεκτροκίνησης. Πιστεύει ότι υπάρχουν βασικοί διάδρομοι μεταφορών που θα επωφεληθούν από ένα δίκτυο φόρτισης EV. Οι εγκαταστάσεις φόρτισης στο Schwegenheim προσθέτουν στο αναπτυσσόμενο δίκτυο υπερταχέων φορτιστών της Aral pulse σε όλη τη χώρα. Η Aral pulse είναι ο κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης δημόσιων χώρων φόρτισης υψηλής ισχύος στη Γερμανία και διαθέτει πάνω από 850 σημεία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης για αυτοκίνητα και ελαφρύτερα επαγγελματικά οχήματα που βρίσκονται στα καλά φωτισμένα και επανδρωμένα πρατήρια λιανικής της Aral, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες άνεσης .


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου