Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώνονται καθώς οι εξαγωγές εκτινάσσονται σε υψηλό επίπεδο

 



(Reuters) - Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εξαγωγών σε υψηλό όλων των εποχών λόγω της μεγάλης έκπτωσης για το αμερικανικό αργό σε σύγκριση με το διεθνές σημείο αναφοράς Brent.

Τα αποθέματα αργού..

μειώθηκαν κατά 4,5 MM βαρέλια στα 422,1 MM βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1 MM βαρέλια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η μείωση ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών αργού στα 4,5 MMbpd την τελευταία εβδομάδα.

Το spread ή το arbitrage μεταξύ του Brent και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate έχει διευρυνθεί σε περισσότερα από 9 δολάρια το βαρέλι, καθιστώντας πιο ελκυστικό για τις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν αργό στο εξωτερικό και για τα διεθνή διυλιστήρια να επωμίζονται το κόστος μεταφοράς για να πάρουν το φθηνότε

"Το arb έχει αυξηθεί μόνο, επομένως μπορεί να μας δείτε να αμφισβητούμε 5 εκατομμύρια βαρέλια στις επόμενες αναφορές", δήλωσε ο Robert Yawger, εκτελεστικός διευθυντής των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ ανέκαμψε στα 12,1 MMbpd μετά από δύο εβδομάδες πτώσης, σημειώνοντας άνοδο 200.000 bpd στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,3 MM βαρέλια την εβδομάδα. Μετά από μερικές εβδομάδες χαμηλής ζήτησης, το προϊόν βενζίνης που προμήθευαν τα διυλιστήρια ανέκαμψε, αν και η συνολική ζήτηση βενζίνης μειώθηκε κατά 7% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 784.000 βαρέλια.

Η κατανάλωση αργού διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 292.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Τα ποσοστά χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα στο 92,2%.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου