Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μπαράζ συμφωνιών με τους Σαουδάραβες

 





Διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδα  μέσω ειδικής συμφωνίας με την Aramco, σύσταση ενός σημαντικού σε μέγεθος Συνεπενδυτικού Ταμείου για επενδύσεις στη χώρα μας, διασύνδεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας μέσω broadband καλωδίου σε ένα πρότζεκτ 1 δισ δολ., και παράλληλα ενίσχυση των απευθείας..

πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Ριάντ ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ των συμφωνιών που κλείδωσαν πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες του πρώτου Eλληνοσαουδαραβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες στο Ριάντ.

Παράλληλα το σύνολο των 43 ελληνικών επιχειρήσεων κατάφεραν να ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με σαουδάραβες επενδυτές και εμπορικούς εταίρους μέσα απ’ τη διαδικασία των πολλών B2B συναντήσεων.. Συναντήσεις που αναμένεται να ωριμάσουν ως τους επόμενους δύο μήνες, όταν και, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, αυτή τη φορά στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο.


Το ντιλ των ΕΛΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΠΕ, που εκπροσωπήθηκαν στην αποστολή απ’ τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμισιη , ήρθαν σε συμφωνία συνεργασίας με την Aramco για την προμήθεια πετρελαίου. Μία κίνηση που μεταξύ άλλων θα καλύψει το ενεργειακό κενό που είχε δημιουργηθεί με το εμπάργκο στη Ρωσία με δεδομένο πως η τελευταία αποτελούσε διαχρονικά μία απ’ τις αγορές προμήθειας πετρελαίου. Οι Σαουδάραβες συμφώνησαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της εταιρείας, δημιουργώντας μαξιλάρι για την αποφυγή ενός δυνητικού ενεργειακό ζήτημα για τη χώρα.  Σημειωτέον πως χθες ο υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση 1,5 ώρας με τον υπ. Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.


Από το newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου