Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ο Καναδάς είναι έτοιμος να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

 


Ο Καναδάς συζητά μια ώθηση στις εξαγωγές πετρελαίου του για να αντισταθμίσει τους απαγορευμένους όγκους της Ρωσίας, τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για την Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός φυσικών πόρων της χώρας.

Ο Τζόναθαν Γουίλκινσον μίλησε με τους..

ομολόγους του από την ομάδα G7 την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας «Στο πλαίσιο των συζητήσεων, όχι μόνο με τους Αμερικανούς, αλλά και με τους Ευρωπαίους, ουσιαστικά ρωτήσαμε ο ένας τον άλλον, όσοι από εμάς είμαστε παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. , για να δούμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε», σε συνέντευξή του στον Canadian Press.

Ο Wilkinson φαίνεται να είναι αισιόδοξος ότι ο τρόπος αύξησης των εξαγωγών πετρελαίου σε χώρες που χρειάζονται περισσότερο πετρέλαιο θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί έως τις 23 Μαρτίου, όταν οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής συναντηθούν στο Παρίσι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

«Η προσδοκία μου είναι, μέχρι να πάω στο Παρίσι, θα έχουμε μια πολύ καλή άποψη για το τι μπορούμε να κάνουμε», είπε ο Wilkinson στον Canadian Press. «Εννοώ ότι έχουμε περιορισμούς σχετικά με τη χωρητικότητα του αγωγού, προφανώς, αλλά η ικανότητα να το χρησιμοποιήσουμε πλήρως, αυτή τη στιγμή για να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών ενέργειας και να βοηθήσουμε τους φίλους και συμμάχους μας στην Ευρώπη είναι σίγουρα κάτι που αναζητούμε. στο."

Παρά την εκφρασμένη αισιοδοξία, ο Καναδάς θα ήταν τόσο δύσκολο να ικανοποιήσει τις ευρωπαϊκές ανάγκες σε πετρέλαιο όσο οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Κατάρ για την ικανοποίηση των αναγκών της ηπείρου σε φυσικό αέριο. Σχεδόν όλα όσα παράγει σήμερα ο Καναδάς εξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως για να ενισχύσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, θα πρέπει να αφαιρέσει την προσφορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναζητούν τώρα εναλλακτικούς προμηθευτές των διυλιστηρίων βαρέως αργού πετρελαίου που απαιτούνται για την παραγωγή καυσίμων. Έφτασε ακόμη και στη Βενεζουέλα, υποσχόμενη ανακούφιση από τις κυρώσεις σε αντάλλαγμα για αποκλειστικές προμήθειες πετρελαίου.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου