Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Deutsche Bank θέτει στόχους για το 2030 για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συνδέονται με τα δάνεια

 



Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές που συνδέονται με τα δάνεια του εταιρικού τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 23% έως το 2030, ως μέρος μιας σειράς στόχων που θα την βοηθήσουν να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το κλίμα.

Η ανακοίνωση έρχεται ενόψει του επόμενου γύρου των παγκόσμιων..

συνομιλιών για το κλίμα στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο, και καθώς οι τράπεζες και άλλες εταιρείες πιέζονται από επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο ενεργειακός τομέας αποτελεί ιδιαίτερη εστίαση δεδομένου ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ενώ περισσότερες τράπεζες αρχίζουν να θέτουν στόχους, οι ακτιβιστές λένε ότι ο ρυθμός ήταν πολύ αργός.

Μέχρι το 2050, η τράπεζα είπε ότι οι λεγόμενες χρηματοδοτούμενες εκπομπές που συνδέονται με τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών του πεδίου 3 από τη χρήση βενζίνης και άλλων διυλισμένων προϊόντων από τους τελικούς χρήστες, θα μειωθούν κατά 90%.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να μειώσουμε σταδιακά το αποτύπωμα άνθρακα στο χαρτοφυλάκιο δανείων μας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Αειφορίας Jörg Eigendorf σε δήλωση. "Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας στο καθαρό μηδενικό ταξίδι τους. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής αειφορίας μας."

Μεταξύ άλλων τραπεζών που έθεσαν πρόσφατα στόχους, η Credit Agricole δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα μειώσει τις εκπομπές των δανείων του κλάδου κατά 30% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ η HSBC δήλωσε ότι στοχεύει σε μείωση κατά 34%.

Εκτός από τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η Deutsche ανακοίνωσε επίσης στόχους για τρεις άλλους τομείς υψηλής εκπομπής: ηλεκτροπαραγωγή, αυτοκίνητα και χάλυβα.

Στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θα στοχεύει σε μείωση κατά 69% της λεγόμενης έντασης φυσικών εκπομπών Πεδίου 1 - ένα μέτρο των εκπομπών ανά μονάδα παραγωγής που συνδέεται με την άμεση χρήση ενέργειας από τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας - έως το 2030 και 100% έως το 2050.

Στον τομέα των αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα στα ελαφρά οχήματα, η τράπεζα είπε ότι στοχεύει να μειώσει την ένταση των εκπομπών καυσαερίων κατά 59% έως το 2030 και 100% μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Στον τομέα του χάλυβα, στοχεύει στη μείωση της έντασης των φυσικών εκπομπών του Πεδίου 1 και 2 κατά 33% έως το 2030 και 90% έως το 2050, ανέφερε σε ανακοίνωσή της

 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου