Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Το διυλιστήριο του Βιετνάμ ενισχύει την παραγωγή εν μέσω ανησυχιών για το κόστος εισαγωγής καυσίμων




Το διυλιστήριο  Binh Son του Βιετνάμ αύξησε την παραγωγή του για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση καυσίμων και λειτουργούσε στο 109% της σχεδιασμένης δυναμικότητάς του, δήλωσε η..

κυβέρνηση την Πέμπτη.

Η εγκατάσταση 130.000 βαρελιών την ημέρα, που ανήκει στην Binh Son Refining and Petrochemical αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της ζήτησης του Βιετνάμ για προϊόντα διύλισης πετρελαίου.

«Το  διυλιστήριο  θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές του, στο 110% της δυναμικότητας, για να σταθεροποιήσει την αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Binh Son, Cao Tuan Si, σε κυβερνητική δήλωση.

Έρχεται μέρες αφότου πολλά πρατήρια καυσίμων στο νότιο Βιετνάμ έκλεισαν ή περιόρισαν τις πωλήσεις τους, επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση είπε ότι το  διυλιστήριο  στην κεντρική επαρχία Quang Ngai πούλησε 5,8 MM κυβικά μέτρα καυσίμου τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους και το απόθεμά του εξαντλείται.

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ζήτησε από την Κρατική Τράπεζα του Βιετνάμ να βοηθήσει τους τοπικούς εμπόρους καυσίμων να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε ξένα νομίσματα για να πληρώσουν για τις εισαγωγές, καθώς αντιμετωπίζουν απότομη αύξηση των τιμών.

Οι εισαγωγές διυλισμένων καυσίμων του Βιετνάμ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν 22,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 6,52 εκατ. τόνους, αλλά η αξία των εισαγωγών αυξήθηκε 131% στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά τελωνειακά στοιχεία. (Αναφορά από τον Khanh Vu· Επιμέλεια από τον Martin Petty)

 Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου