Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Το αμερικανικό απόθεμα αργού έκτακτης ανάγκης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 37 ετών




Το αμερικανικό απόθεμα αργού πετρελαίου έκτακτης ανάγκης μειώθηκε κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 1985, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας.

Επιπλέον το Στρατηγικό Απόθεμα μειώθηκε στα 469,9 εκατ. βαρέλια για την..

εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του DOE, στη μικρότερη εβδομαδιαία απόσυρση από τον Μάιο.

Το απόθεμα περιείχε περίπου 618 εκατ. βαρέλια τον περασμένο Σεπτέμβριο και τα αποθέματά του έχουν μειωθεί λόγω των πωλήσεων από εντολές του Κογκρέσου και της πρωτοβουλίας του Μπάιντεν για τις τιμές. 

Από τον Μάιο, οι απελευθερώσεις έχουν ανέλθει κατά μέσο όρο σε 880.000 bpd, χωρίς να ικανοποιείται το σχέδιο του 1 εκατομμυρίου bpd. Εκπρόσωπος του DOE δήλωσε ότι η επιβράδυνση είχε συμβεί επειδή η αργία της 4ης Ιουλίου και η χρήση ενός πρόσθετου για την ψύξη του αργού για τη μεταφορά είχε επηρεάσει ορισμένες παραδόσεις.

Το υπουργείο Ενέργειας έχει προτείνει την αναπλήρωση του στρατηγικού αποθέματος, επιτρέποντας τη σύναψη συμβάσεων για την αγορά πετρελαίου τα επόμενα χρόνια σε σταθερές, προκαθορισμένες τιμές. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι πιστεύει ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου.

Ο εμπορικός διευθυντής της διυλιστηρίου Valero Energy, Gary Simmons, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει χαμηλότερες ποσότητες να απελευθερωθούν από το απόθεμα στο μέλλον, καθώς οι προβλέψεις για τη ζήτηση έχουν μειωθεί.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου