Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Το κόστος του διυλιστηρίου πετρελαίου του Μεξικού αυξάνεται στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, λέει ο πρόεδρος

 




(Reuters) - Ένα μεγάλο νέο  διυλιστήριο πετρελαίου  υπό κατασκευή στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού θα κοστίσει τελικά μεταξύ 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε αρχικά εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, δήλωσε την..

Παρασκευή ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε στους δημοσιογράφους στην τακτική πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι το εμβληματικό έργο που ανήκει και διαχειρίζεται η κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή βενζίνης το 2023.

Ο αριστερός πρόεδρος υποστηρίζει ότι το  διυλιστήριο Olmeca , η πρώτη τέτοια νέα εγκατάσταση του Μεξικού που κατασκευάστηκε εδώ και τέσσερις δεκαετίες, χρειάζεται για να απογαλακτιστεί η χώρα από τις ξένες προμήθειες καυσίμων κινητήρων, που εισάγονται κυρίως από διυλιστήρια των ΗΠΑ.

Το  διυλιστήριο , με ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου 340.000 βαρελιών την ημέρα, θα είναι το μεγαλύτερο της Pemex μόλις κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Το Reuters ανέφερε τον Απρίλιο ότι το  διυλιστήριο  ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό και είναι απίθανο να κυκλοφορήσει φέτος όπως είχε υποσχεθεί, σύμφωνα με έγγραφα και πηγές κοντά στο έργο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί προεδρική προτεραιότητα.

Ο Lopez Obrador παραδέχτηκε ότι η τιμή του έργου έχει ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό του, αλλά ότι έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Pemex.

«Υπήρξε αύξηση», είπε, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του έργου, ο οποίος όπως είπε έχει αυξηθεί μεταξύ 20%-30%.

Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί η ποσοστιαία αύξηση που δόθηκε δεν ταιριάζει με τα στοιχεία σε δολάρια ΗΠΑ που παρέχονται.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου