Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Προχωρώντας σε χώρους εργασίας της ΕΕ χωρίς καρκίνο

 


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου διαρκεί κάθε χρόνο από τις 25 έως τις 31 Μαΐου υπό την ηγεσία του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Καρκίνου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, την πρόσβαση στη θεραπεία και την υποστήριξη των επιζώντων. Καταλήγει στις 31 Μαΐου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Καπνό , που εφιστά την παγκόσμια προσοχή στους προληπτικούς θανάτους και ασθένειες που προκαλούνται από αυτήν. Το σύνθημα για το 2021 είναι «Commit to quit», καθώς η..

πανδημία Covid-19 οδήγησε εκατομμύρια χρήστες καπνού να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν.  

Κάθε χρόνο, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ διαγιγνώσκονται με καρκίνο και 1,3 εκατομμύρια πεθαίνουν από αυτόν. Ωστόσο, πάνω από το 40% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ευρώπη  είναι μια πρωτοβουλία της Επιτροπής που αποσκοπεί στη μείωση του καρκίνου για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τα συστήματα υγείας, αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες που σχετίζονται με τον καρκίνο μεταξύ και εντός των κρατών μελών.

Επίσης, ο Χάρτης πορείας για τις καρκινογόνες ουσίες ξεκίνησε το 2016 ως κοινό πρόγραμμα δράσης μεταξύ εταίρων σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του EU-OSHA, για την καταπολέμηση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο στο χώρο εργασίας.

Επισκεφθείτε τον χάρτη πορείας στον  ιστότοπο Carcinogens και ακολουθήστε τη σελίδα LinkedIn που κυκλοφόρησε πρόσφατα 

Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου 

Παρακολουθήστε τον  Νάπο σε… πνεύμονες στην εργασία 


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου