Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Το μεγαλύτερο έργο της στις ΑΠΕ υλοποίησε η θυγατρική των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία

 


Το μεγαλύτερο της έργο στον τομέα των ΑΠΕ υλοποίησε πριν λίγες ημέρες η ΟΚΤΑ, θυγατρική των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία.

Πρόκειται για μια φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 296,40 kW, στην οροφή του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Moda Sveti Nikole. 

Λίγες μέρες προτού αποχαιρετήσουμε το 2020, η μονάδα τέθηκε..

σε λειτουργία και παράγει «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες του εργοστασίου. Η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι 428 MWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μονάδα αποτελείται από 1.060 φωτοβολταϊκά πάνελ της Multicrystalline Trina Solar και 6 μετατροπείς της Huawei. 

Το εργοστάσιο της Moda Sveti Nikole είναι το δεύτερο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο οποίο η ΟΚΤΑ εγκατέστησε φωτοβολταϊκή μονάδα, αφού είχε προηγηθεί η μονάδα στο Confection and Knitwear AD Edinstvo στη Strumica. 

Επιπλέον, η ΟΚΤΑ έχει εγκαταστήσει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής στα Σκόπια, στη Διεθνή Σχολή NOVA, καθώς και στις δικές της εγκαταστάσεις OKTA.

Έτσι, η ΟΚΤΑ διατηρεί πλέον 5 φωτοβολταϊκόυς σταθμούς στο χαρτοφυλάκιό της, εκ των οποίων οι 2 ολοκληρώθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία το 2020.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο Vuk Rasovic, διευθύνων σύμβουλος της ΟΚΤΑ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Παραμένουμε έντονα δεσμευμένοι στη στρατηγική για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε διπλό αποτέλεσμα - βοηθάμε τους συνεργάτες μας να εξορθολογίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα να συμβάλουν στη μείωση των παραγόντων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον”


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου