Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Ο όμιλος Petrochemicals δημιουργεί JV στο χημικό συγκρότημα αερίων



Η SIBUR Holding, η κορυφαία εταιρεία πετροχημικών της Ρωσίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις πετροχημικών παγκοσμίως, και η China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec), η κορυφαία εταιρεία ενέργειας και χημικών προϊόντων της Κίνας, έκλεισε τη συμφωνία για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης (JV) στο Amur Gas Chemical Complex αφού λάβετε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και των δύο χωρών. Η SIBUR και η Sinopec θα διατηρήσουν..

το ενδιαφέρον για την ΚΕ στο ποσό των 60% και 40%, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2019, τα μέρη συμφώνησαν για τους βασικούς όρους και προϋποθέσεις της δυνητικής ΚΕ. Μετά την απόφαση επένδυσης, ελήφθησαν όλες οι εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις, όπως απαιτείται για το κλείσιμο της συμφωνίας. Μετά τη συμφωνία, τα μέρη θα αποκτήσουν από κοινού έλεγχο της ΚΕ. (1)

Αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη βασική μονάδα παραγωγής πολυμερών στον κόσμο, η Amur GCC θα έχει χωρητικότητα 2,7 MMtpy, συμπεριλαμβανομένων 2,3 MMtpy πολυαιθυλενίου και 400 ktpa πολυπροπυλενίου, και θα παράγει ένα ευρύ φάσμα βαθμών. Η κατασκευή του Amur GCC προχωρά σε συνδυασμό με τη σταδιακή αναβάθμιση του Amur Gas Processing Plant της Gazprom στην πλήρη χωρητικότητά του, έτσι ώστε το τελευταίο να μπορεί να προμηθεύει αιθάνιο και LPG στην Amur GCC για επεξεργασία σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η ολοκλήρωση της κατασκευής και θέσης σε λειτουργία προγραμματίζεται για το 2024.

Το έργο Amur GCC θα βοηθήσει στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη ρωσική οικονομία, ενώ θα συμβάλει επίσης σημαντικά στο εθνικό πρόγραμμα αύξησης των εξαγωγών εκτός εμπορευμάτων της χώρας. Δεδομένης της γεωγραφίας της εγκατάστασης, τα προϊόντα της θα στοχεύουν σε ασιατικές αγορές, κυρίως στην Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πολυμερών παγκοσμίως. Το έργο Amur GCC αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μια διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Η Amur GCC θα θέσει τον τόνο στα παγκόσμια περιβαλλοντικά και τεχνολογικά πρότυπα, ιδίως μέσω της εξάρτησής της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Ο προϋπολογισμός του Amur GCC υπολογίζεται προσωρινά σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και υπόκειται σε προσαρμογές καθώς το έργο εξελίσσεται. Τον Δεκέμβριο, η Amur GCC προσέλκυσε 1,5 δισ. Δολάρια σε χρηματοδότηση γεφυρών από κοινοπραξία ρωσικών τραπεζών. Η Gazprombank ενήργησε ως επικεφαλής διευθυντής και δανειστής, με τους Otkritie και Sberbank ως οργανωτές και δανειστές.

Dmitry Konov, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SIBUR Holding:

«Η SIBUR και η Sinopec έχουν μακρόχρονο ιστορικό παράδοσης από κοινού σε επενδυτικά έργα μεγάλης κλίμακας και υλοποίησης προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής. Η δημιουργία κοινοπραξίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο έργο μας Amur GCC. Με τη συμμετοχή της Sinopec, θα είμαστε σε θέση να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα του έργου, ιδίως βελτιστοποιώντας και εξισορροπώντας το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο χρέους της διευκόλυνσης, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την εμπειρία του στη διανομή σε όλες τις ασιατικές αγορές. "

ZHANG Yuzhuo, Πρόεδρος της Sinopec:

«Το Amur GCC είναι ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της Sinopec και της SIBUR, και θα γίνει επίσης ένα μοντέλο για τη σινο-ρωσική ενεργειακή συνεργασία που θα επεκταθεί στην κατάντη χημική βιομηχανία. Η επιτυχία του Amur GCC θα δώσει νέα ώθηση στην προώθηση της υψηλής ποιότητας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της χημικής βιομηχανίας, των επενδύσεων, της οικονομίας και του εμπορίου και θα διαδραματίσει θετικό ρόλο στην αποτελεσματική προώθηση της υγιούς αλληλεπίδρασης των εγχώριων και διεθνών αγορών καθώς και την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική ευημερία της περιοχής της Άπω Ανατολής ».

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου