Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η παγκόσμια παραγωγή χημικών αυξάνεται για έκτο μήνα

 


Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και καταγράφηκαν από το Αμερικανικό Συμβούλιο Χημείας (ACC) δείχνουν ότι η παγκόσμια παραγωγή χημικών αυξήθηκε 1,9% το Νοέμβριο, από 1,7% τον Οκτώβριο και επέκτεινε την ανάκαμψη που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Τον Νοέμβριο, η χημική παραγωγή αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές εκτός από την πρώην..

Σοβιετική Ένωση (FSU). Η συνολική παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση (Υ / Υ) σε τριμηνιαία κινητή μέση βάση (3MMA) και τώρα είναι 2,9% πάνω από την κορυφή πριν από το COVID τον περασμένο Δεκέμβριο. Η παγκόσμια παραγωγή ανήλθε στο 122,0% των μέσων επιπέδων του 2012.

Τον Νοέμβριο, η παγκόσμια χωρητικότητα αυξήθηκε 0,1% και αυξήθηκε 2,2% Y / Y. Με τη βελτίωση της παραγωγής, η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας στην παγκόσμια χημική βιομηχανία αυξήθηκε 1,5 μονάδες στο 82,9%. Αυξήθηκε από 81,7% τον Οκτώβριο και την προ-COVID αιχμή τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (1987-2017) 86,5%

Μεταξύ των τομέων της χημικής βιομηχανίας, τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου ήταν θετικά, με κέρδη σε όλους τους τομείς. Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκρίσεις του προηγούμενου έτους, η ανάπτυξη ήταν μικτή, με κέρδη σε πλαστικές ρητίνες, συνθετικό καουτσούκ, κατασκευασμένες ίνες, χύδην πετροχημικά και οργανικά, ανόργανα χημικά, άλλες ειδικότητες, γεωργικά χημικά και καταναλωτικά προϊόντα, αλλά συρρίκνωση σε επιστρώσεις.

Ο παγκόσμιος περιφερειακός δείκτης χημικής παραγωγής της ACC (Global CPRI) μετρά τον όγκο παραγωγής της χημικής βιομηχανίας για 33 βασικά έθνη, υποπεριφέρειες και περιοχές, όλα συγκεντρωτικά στο παγκόσμιο σύνολο. Ο δείκτης είναι συγκρίσιμος με τους δείκτες παραγωγής του Federal Reserve Board (FRB) και διαθέτει παρόμοιο έτος βάσης όπου 2012 = 100. Αυτός ο δείκτης αναπτύχθηκε από κυβερνητικούς δείκτες βιομηχανικής παραγωγής για χημικά από περισσότερα από 65 έθνη που αντιπροσωπεύουν περίπου το 98% της συνολικής παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας. Αυτό το σύνολο δεδομένων είναι η μόνη έγκαιρη πηγή τάσεων της αγοράς για την παγκόσμια χημική βιομηχανία και είναι συγκρίσιμη με τα δεδομένα CPRI των ΗΠΑ, μια έγκαιρη πηγή περιφερειακής χημικής παραγωγής των ΗΠΑ.  











Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου