Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα OSH 2021 απαιτεί επένδυση σε ανθεκτική διαχείριση ασφάλειας



 Προστατεύσαμε επαρκώς τους εργαζομένους;

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τους χώρους εργασίας τώρα και στο μέλλον, εάν προκύψουν νέες παγκόσμιες κρίσεις;

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 28 Απριλίου 2021  φέρει το βάρος μιας άνευ προηγουμένου πανδημικής εμπειρίας που άφησε..

καταστροφικές επιπτώσεις στις κοινωνίες, τις οικονομίες και τον κόσμο της εργασίας.

Ήρθε η ώρα να καταγράψετε τα μαθήματα που αντλήθηκαν. Η EU-OSHA συνεργάζεται με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί όχι μόνο η συνεχής προστασία από τους παραδοσιακούς επαγγελματικούς κινδύνους, αλλά και να εξασφαλιστεί καλύτερη ετοιμότητα και αντίδραση σε μελλοντικές πιθανές απειλές για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Μια βασική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το επερχόμενο  στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία  (2021-2027) . Αυτό θα διαμορφώσει και θα υποστηρίξει εθνικές στρατηγικές για την ΕΑΥ που αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο για την εφαρμογή του  ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων  και τη φιλοδοξία του να επιτύχει τα υψηλότερα πρότυπα OSH για όλους τους εργαζομένους της ΕΕ.

Η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο καθένας από εμάς πρέπει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Ρίξτε μια ματιά στην ενότητα ιστού EU-OSHA στο Covid-19: πόροι για το χώρο εργασίας

Κατεβάστε την οδηγία ΕΕ Covid-19: Επιστροφή στο χώρο εργασίας - Προσαρμογή των χώρων εργασίας και προστασία των εργαζομένων διαθέσιμων σε 25 γλώσσες


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου